Vakioretket

Näille retkillemme voit ilmoittautua mukaan vaikka yksin. Varaamalla retkesi hyvissä ajoin etukäteen varmistat paikkasi haluamallesi retkelle.

Kun olet tulossa ratsaille yksin tai kaksin, ilmoittaudu mukaan vakioretkillemme. Näitä retkiä teemme päivittäin, sekä arkisin että viikonloppuisin oheisen aikataulun mukaan. Poikkeuksia aiheuttavat joskus esimerkiksi tilausryhmät, kerromme toki retkeä tiedustellessasi jos näin on.

Retkille voi ilmoittautua myös ryhmänä, mutta mikäli vapaita paikkoja jää, saatamme ottaa mukaan muita ilmoittautuneita. Maksimissaan yhteen ryhmään mahtuu noin kahdeksan (8) osallistujaa, Vauhtiretkeen kuusi (6). Hevostilanteesta riippuen pystymme joskus viemään isompiakin ryhmiä ja joskus ryhmät taas pidetään pienempinä. Vakioretket toteutuvat, kun osallistujia on vähintään kaksi (2).

Retkeen varatun ajan lisäksi varusteiden vaihtoon ennen retkeä pitää varata 30 minuuttia ja retken jälkeen noin 15 minuuttia. Henkilökunta varustaa hevoset. Retkien alkamisaika lähtee siitä, kun asiakas saa hevosen haltuunsa eli retkiaikaan lasketaan selkäännousu ja alkuohjeistus (ei koske Minisafareita). Tähän menee yleensä ryhmän koosta riippuen 5-15 minuuttia.

Hevosemme ovat pienikokoisia ja meillä on ratsastajille 95kg painorajoitus. Ikäraja varsinaisille retkillemme (Töltti, Issikka, Vauhti) on 12 vuotta, tätä nuoremmilta edellytämme säännöllistä ratsastuskokemusta: joko viikoittaisia ratsastustunteja vähintään vuoden ajalta tai muuta vastaavaa kokemusta niin, että perusaskellajit sujuvat itsenäisesti. Talutusratsastus ja Minisafarit ovat ikärajattomia.

Vauhtiretki

päivittäin klo 10-12

Kahden tunnin mittainen "vauhtimaasto", jossa ratsastetaan pidempiä pätkiä islanninhevosen eri askellajeja reippaaseen tahtiin. Vain kokeneille ratsastajille. Edellytyksenä osallistumiselle on että hallitset perusavut sekä ravin ja laukan hyvin, sinulla on hyvä tasapaino etkä pelkää vauhtia. Hevosen tulee ehdottomasti olla hallinnassa myös reippaassa menossa ja vaihtelevassa maastossa. Pitkän ratsastustauon jälkeen kannattaa valita rauhallisempi retki alkuun.

Hinta 70 € / hlö

Tölttiretki

parittomina päivinä klo 14-15

(ns. kesäaikaan 1.3.-31.10. päivittäin)

Tunnin mittaiselle retkelle ehtii kiireisinkin. Lähimaaston poluilla ja metsäteillä kokeillaan käynnin lisäksi myös tölttiä ja mahdollisesti ravia. Tällä retkellä emme laukkaa. Sopii hyvin kokemattomille ja aroille ratsastajille.

Hinta 40 € / hlö

Issikkaretki

parillisina päivinä klo 14-15:30

(ns. kesäaikaan 1.3.-31.10. päivittäin klo 15:30-17)

Puolentoista tunnin mittainen keskireipas retki, joka sopii niin kokeneille ratsastajille kuin myös reippaille aloittelijoille. Kaikkia askellajeja kokeillaan ja vauhtipätkät ovat hieman pidempiä kuin Tölttiretkellä. Laukat mennään pääasiassa ylämäkiin.

Hinta 55 € / hlö

Lapsille suosittelemme

Minisafarit päivittäin klo 12 ja 15:30

(ns. kesäaikaan 1.3.-31.10. klo 12 ja 15)

20 minuutin mittainen talutusratsastusretki lähimetsään. Minisafari voi olla myös koko perheen yhteinen retki, jolloin perheen pienimmät ratsastavat taluttajien avustamina ja aikuiset ratsastavat mukana. Aikuiset voivat myös kävellä vierellä ja/tai toimia taluttajina. Varaa aika etukäteen!

Hinta 20 € / hlö

Talutusratsastus viikonloppuisin klo 13-14

Tallin kentällä järjestettävä ratsastushetki perheen pienimmille. Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13-14 ilman ajanvarausta, muina aikoina sopimuksen mukaan.

Hinta 3 € / kierros

Meiltä saat myös mieliinpainuvat unelmasynttärit lapsille. Pyydä tarjousta, niin järjestetään ihanat juhlat sankarille!

sarjaliput

Myymme kymmenen (10) tunnin SARJAKORTTEJA vaelluksille á 330€. Sarjakortti on henkilökohtainen ja voimassa 6kk ensimmäisestä käyttökerrasta. Korttia voi käyttää tunnin, puolentoista ja kahden tunnin vakioretkille.

Meiltä voit ostaa myös LAHJAKORTTEJA haluamallesi summalle, kortti on voimassa 6kk ostopäivästä. Lahjakorttia voi käyttää mille tahansa retkelle, myös osana maksua ja vaikka useamman kerran, jos summa ei tule kerralla käytettyä.

Sarja- ja lahjakortteja voi ostaa paikan päältä, tällöin on hyvä etukäteen soittaen varmistaa että olemme paikalla. Voit tilata kortin myös sähköpostiin, tällöin ilmoita meille minkä arvoisen kortin tai kortit haluat niin laitamme paluuviestillä tarvittavat tiedot maksusta ja toimituksesta.