Tilausryhmät

Nämä retket pyritään sovittamaan ryhmäsi aikatauluun hevosten päivärytmin ja varaustilanteen puitteissa. Kysy eri vaihtoehtoja!

Retkeen varatun ajan lisäksi varusteiden vaihtoon ennen retkeä pitää varata n. 30 minuuttia ja retken jälkeen n. 15 minuuttia. Satuloidut ratsut ja ohjaaja tai kaksi odottavat ratsastajia sovittuna aikana tallin kentällä ja retki maastoon alkaa, kun kaikki istuvat mukavasti satuloissa ja alkuopastus on annettu.

Retkien alkamisaika lähtee siitä, kun asiakas saa hevosen haltuunsa ts. retkiaikaan lasketaan selkäännousu ja alkuohjeistus. Tähän menee yleensä ryhmän koosta riippuen 5-15 minuuttia. Minimiosallistujamäärä tilausryhmille on viisi (5) henkilöä, maksimi kahdeksan (8) henkilöä. Mikäli osallistujia on enemmän, voidaan viedä useampi ryhmä peräkkäin. Myös alle viiden hengen ryhmät ovat joskus mahdollisia, tiedustele rohkeasti!

Hevosemme ovat pienikokoisia ja meillä on ratsastajille 95kg painorajoitus. Alaikäraja on 12 vuotta, tätä nuoremmilta edellytämme säännöllistä ratsastuskokemusta: joko viikottaisia ratsastustunteja vähintään vuoden ajalta tai muuta vastaavaa kokemusta niin, että perusaskellajit sujuvat itsenäisesti. Tilausryhmien kohdalla pystymme tekemään poikkeuksia niin, että mikäli ikää tai kokemusta ei ole aivan vaaditusti, toteutetaan retki esimerkiksi kävelyvauhtisena tai muutaman tölttikokeilun kera.

Tilausretki

TölttiretkiKun haluat ryhmäsi kanssa hetkeksi pois arjen hyörinästä, on aika nousta ratsaille ja lähteä ohjaajan opastamana Vierumäen upeisiin maastoihin, metsäpolkuja ja metsäteitä taivaltamaan. Rauhallisen käyntivauhdin lisäksi retkellä voidaan kokeilla töltin tasaisuutta, reipasta ravia ja vauhdikasta mutta pehmeää laukkaa. Vauhti määräytyy vähiten kokeneen osaamistason ja uskalluksen mukaan. Pääasiassa aloittelijoista koostuvan ryhmän kanssa emme yleensä laukkaa.

Retken lähtöaika ja kokonaiskesto sovitaan ryhmäsi aikatauluun sopivaksi. Jo tunninkin mittainen retki vaikkapa lounaan ja iltapäiväkahvin välissä antaa uutta puhtia ja uusia ajatuksia jatkaa kokousta tai koulutusta.

Hinnat: 1h 45 € / hlö || 1,5h 60 € / hlö || 2h 75 € / hlö

Laavusafari

IssikkaretkiLaavusafari tarjoaa ryhmällesi mieleenpainuvan elämyksen Vierumäen vaihtelevissa maisemissa - rentouttavan ratsastusretken vaikkapa kokous- tai koulutuspäivän lomassa tai ikimuistoisen retken syntymäpäivän viettäjälle. Retkeen sisältyy ratsastuksen lisäksi lepo- ja evästauko Kalatonlammen laavulla.

Laavulla voidaan syödä esimerkiksi evässämpylät ja paistaa makkaraa tai tikkupullaa. Myös keittolounas (nakki-, jauheliha-, kana-, kala- tai kasviskeitto + näkkileipä) tai letut ovat mahdollisia. Hintaan sisältyy lisäksi kahvia, teetä ja keksiä sekä vettä ja mehua. Myös kaakaota tai glögiä voidaan valmistaa toivottaessa. Erikoisruokavaliot huomioidaan, kunhan ne ilmoitetaan etukäteen.

Laavusafarit vain keväästä syksyyn, lumettomaan aikaan. Kokonaiskesto on 3 tuntia (2h ratsastusta ja välissä ½-1h tauko). Hinta 95 € / hlö. Kokeneemmista ratsastajista koostuville ryhmille onnistuu myös pidempi 4:n tunnin Laavusafari, jossa ratsastusaika 3h. Hinta 120 € / hlö.

Tilausretkeen (1h, 1,5h, 2h) on mahdollista yhdistää myös eväät.

Ruokailu tapahtuu retken jälkeen tallilla, vaihtoehtoina esim. grillimakkara ja pannukakku tai sämpylä ja tikkupulla. Lisäksi kahvia, teetä ja keksiä sekä vettä ja mehua. Myös kaakaota tai glögiä voidaan valmistaa toivottaessa. Erikoisruokavaliot huomioidaan, kunhan ne ilmoitetaan etukäteen.

Hinta: tilausretkihinta + 6 € / hlö