Hevoset

Tallillamme asustaa kymmenen islanninhevosta ja yksi shetlanninponi. Meiltä löytyy sopivia ratsuja niin kokeneille ratsastajille kuin aivan ensikertalaisillekin. Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Askur från Sallerup "ASKO"
ruuna, s. 2005 (Ruotsi)

Asko on vankkarakenteinen ruuna, jolla on reippaat ja mukavat askellajit. Tasainen ja varma Asko on monen kokeneemman suosikki mutta myös luotettava aloittelijan ratsu.

Nimen merkitys: Askur on suomeksi saarni. Skandinaavisen mytologian maailmanpuu Yggdrasil on tälläinen.

kuva © Kirsi Rantanen

Kjarndķs frį Mykjunesi 2 "DIISA"
tamma, s. 2004 (Islanti)

Diisa on luonteeltaan kiltti mutta tammamaisen temperamenttinen. Reipas menijä, tölttää hienosti. Pääasiassa kokeneempien ratsastajien ratsu.

kuva © Jenna Ranta

Fjalar fra Uotkulla "FJALAR"
ruuna, s. 2006 (Suomi)

Fjalar on isokokoinen ja rauhallinen ruuna. Vauhtia löytyy tarvittaessa, mutta mukautuu hyvin ratsastajaansa ja sopii täten myös aloittelijoille ja lapsille.

Nimen merkitys: Fjalar on hevoshahmo Astrid Lindgrenin kirjassa Veljeni Leijonamieli.

Katrin fra Nevala "KATRIN"
tamma, s. 2014 (Suomi)

Katrin on kaunis ja luonteikas nuori tamma, jota usein kutsumme "prinsessaksi". Vain ohjaajien ratsuna herkkyytensä ja sähäkkyytensä vuoksi.

Glęra frį Grafarkoti "KLAARA"
tamma, s. 2007 (Islanti)

Klaara on seurallinen ja utelias tamma, tykkää rapsutuksista! Pyöreä ulkomuoto ja rauhallinen olemus hämäävät, Klaaralta löytyy rutkasti vauhtia ja voimaa. Pääasiassa kokeneempien ratsastajien ratsu.

Nimen merkitys: Glęra on islantia ja se tarkoittaa kristallinkirkasta.

kuva © Iida Kapiainen, onneton.kuvat.fi

"NIILO"
ruuna, s. 2002 (Ruotsi), om. Riitta Vossi

Tallin ainoa shetlanninponi on pieni mutta pippurinen! Niilo toimittaa maskotin ja seuraponin virkaa, ratsun hommiakin tekee silloin tällöin. Ei asiakaskäytössä.

kuva © Johanna Lätti

Njördur från Musö "NÖRTTI"
ruuna, s. 2002 (Ruotsi)

Nörtti on komea ja isokokoinen ruuna. Osaava ja nöyrä, keskireipas ratsu. Nörttiä näkee enimmäkseen retkien vetohevosena ja talutusmaastoilla.

Nimen merkitys: Njöršur on islantilainen miehen nimi, joka tarkoittaa jumalaa.

kuva © Mirka Pihamaa

Alfur från Säläng "ODIN"
ruuna, s. 2009 (Ruotsi)

Odin on lauman Puuha-Pete, touhukas mutta hyväntahtoinen poika. Sopivan rauhallinen ratsu myös aloittelijoille, vaikka keksiikin välillä pieniä jekkuja ratsastajan iloksi. Odin tölttää helposti ja sillä on ihanan pehmeä laukka.

Nimen merkitys mytologiassa: Odin on muinainen germaaninen jumala, jota palvottiin sekä Manner-Euroopassa, Englannissa että Skandinaviassa. "Jumalten kuningas", ylimystön, sodan, viisauden ja kuoleman jumala.

kuva © Kirsi Rantanen

Samverji frį Grafarkoti "SAMI"
ruuna, s. 2007 (Islanti)

Sami on komea ja herkkä hulmuharja, jolta löytyy hienot askellajit. Ei kooltaan iso, mutta omaa isot liikkeet ja on reipas menijä. Pääasiassa kokeneempien ratsu mutta rauhallisilla lenkeillä luotettava ratsu myös aloittelijalle.

Nimen merkitys: Samverji on islantia ja se tarkoittaa samarialaista.

kuva © Kirsi Rantanen

Hįkon Unnur "UNSKI"
ruuna, s. 2013 (Suomi)

Pikkuinen Unski on reipas ja iloinen menijä. Omaa neljä mukavaa askellajia, mutta vaatii vielä apua ratsastajalta pysyäkseen oikeassa tahdissa. Luonteeltaan hieman ponimainen eli pilkettä on silmäkulmassa. Sopii kokeneemmille lapsille ja pienikokoisille aikuisille.

Nimen merkitys: Hįkon (tai Haakon) on norjalainen miehen nimi, jonka englanninkielinen merkitys on "high son". Unnur on islantia ja tarkoittaa aaltoa.

kuva © Jenna Ranta

Frasi frį Lyngįsi "VIDAR"
ruuna, s. 2000 (Islanti)

Vidar on monelle sopiva hevonen, perusreipas ja kiltti. Monesti kuitenkin testaa uutta ratsastajaa esimerkiksi yrittämällä pysähtyä syömään vähän joka puskasta.

Nimen merkitys mytologiassa: Odinin poika Vidar (tai Vķšarr) on koston ja hiljaisuuden jumala.

 

Muistoissa

Faxi frį Hlķšarbergi "BALDER"
1997-2019

Balder jouduttiin lopettamaan tapaturmaisen loukkaantumisen vuoksi yllättäen. Rehti, reipas ja luotettava pikkuruuna oli monen ensimmäinen kosketus hevosiin.

kuva © Noora Saarinen

Grįblesi frį Vestra-Fķflholti "TOR"
1993-2019

Tor oli maailman kiltein ja kärsivällisin lasten ratsu, joka tunnettiin hyvästä ruokahalustaan maastossa kesäisin sekä mieltymyksestään mutakylpyihin. Viimeinen alkuperäisen lauman jäsen.

Salka från Vendel "SAGA"
2007-2018

Kaunis Saga jouduttiin nivelrikon vuoksi päästämään vihreämmille laitumille liian aikaisin. Sagalta jäi kaksi jälkeläistä, näistä toinen tallilla syntynyt yllätysvarsa Ovart.

kuva © Nelli Saarinen

Olķs frį Hemlu "NJORD" / "NORTTI"
1992-2017

Nortti oli ennen viimeisiä vuosiaan porukan kiistaton pomo. Kova menijä, mutta lapsien ja aloittelijoiden kanssa hyvin kiltti ja kärsivällinen. Loppuun asti pirteä ja iloinen hössöttäjä.

Öln frį Grafarkoti "NÖLLI"
2007-2017

Nöllin äkillinen menetys oli kova paikka. Tämän kauniin ja ihanaluonteisen tamman saimme pitää kanssamme vain vuoden ajan.

kuva © Iida Kapiainen, onneton.kuvat.fi

Mósi frį Eystra-Fróšholti ”FREY”
1992-2017

Freyn muistamme lehmänhermoisesta, mutta myös omapäisestä luonteestaan. Frey muutti eläkekotiin ponivanhuksen kaveriksi 2016 ja siirtyi vihreämmille laitumille 2017 tällöin ilmenneen sairauden vuoksi.

Hęgfari frį Eystra-Fróšholti "RIMFAXE" / "RIMPINEN"
1992-2016

Rimpinen oli lauman pikkupomo, Nortin kakkosmies. Ihmisten kanssa lunki ja rauhallinen kaveri, joka toisaalta herkästi järkyttyi milloin mistäkin arkisesta, mutta omasta mielestään kauhistuttavasta asiasta.

Bķna frį Lęk 1 "BINA"
1994-2015

Bina oli laumassa tiukasti puoliaan pitävä, temperamenttinen täti. Vanhoilla päivillään todella kiltti ja rauhallinen aloittelijoiden sekä lasten ratsu, joka saattoi alkumatkasta himmailla, mutta loppumatkasta vaivihkaa siirtyä jonossa edemmäksi.

Gummi frį Mosfellsbę "SLEIPNER" / "SLEPU"
1992-2015

Sleipneriä emme ehtineet tuntea kauaa, mutta muistamme sen ylväästä ulkomuodostaan ja siihen sopivasta itsenäisestä luonteestaan: ei mikään halinalle.