Vakioretket

Näille retkillemme voit ilmoittautua mukaan vaikka yksin. Varaamalla retkesi hyvissä ajoin etukäteen varmistat paikkasi haluamallesi retkelle.

Kun olet tulossa ratsaille yksin tai kaksin, ilmoittaudu mukaan vakioretkillemme, joita teemme päivittäin oheisen aikataulun mukaan, jos hevoset ei ole varattu tilausryhmille. Toki näille retkille voi ilmoittautua myös ryhmänä, mutta ryhmän koon ollessa alle kahdeksan (8) henkilöä, saatamme ottaa vapaille paikoille muita ilmoittautuneita. Vakioretket toteutuvat, kun osallistujia on vähintään kaksi (2).

Retkeen varatun ajan lisäksi varusteiden vaihtoon ennen retkeä pitää varata n. 30 minuuttia ja retken jälkeen n. 15 minuuttia. Henkilökunta varustaa hevoset. Retkien alkamisaika lähtee siitä, kun asiakas saa hevosen haltuunsa ts. retkiaikaan lasketaan selkäännousu ja alkuohjeistus (ei koske 20min Minisafareita). Tähän menee yleensä ryhmän koosta riippuen 5-15 minuuttia.

Pääasiassa kuljemme käyntivauhtia, mutta matkan varrelle mahtuu myös reipastahtisia osuuksia, jotka ravataan, töltätään tai laukataan. Otamme kuitenkin aina huomioon asiakkaittemme toiveet ja taidot ja siten vaelluksen tahti määräytyy osanottajien mukaan. Kokeneempien ratsastajien kanssa liikumme luonnollisesti reippaammin ja käytämme vaativampia reittejä.

Hevosemme ovat pienikokoisia ja meillä on ratsastajille 95kg painorajoitus. Alaikäraja pidemmille retkille (1h, 1,5h, 2h) on 12 vuotta, tätä nuoremmilta edellytämme säännöllistä ratsastuskokemusta: joko viikottaisia ratsastustunteja vähintään vuoden ajalta tai muuta vastaavaa kokemusta niin, että perusaskellajit sujuvat itsenäisesti. Minisafarit ja talutusratsastus ovat ikärajattomia.

 

Vauhtiretki

päivittäin klo 10-12

Kahden tunnin mittainen "vauhtimaasto", jossa ratsastetaan pidempiä pätkiä islanninhevosen eri askellajeja reippaaseen tahtiin. Sopii kokeneille ratsastajille. Edellytämme että sinulla on perusavut ja istunta hallussa, osaat nostaa ravin ja laukan etkä pelkää vauhtia - eli hevosen tulee olla ehdottomasti hallinnassa myös reippaassa menossa ja vaihtelevassa maastossa. Tölttiin opastetaan.

Hinta 69 € / hlö

Tölttiretki

parittomina päivinä klo 14-15

(ns. kesäaikaan 1.3.-31.10. päivittäin)

Tunnin mittaiselle retkelle ehtii kiireisinkin. Lähimaaston poluilla ja metsäteillä kokeillaan käynnin lisäksi myös tölttiä ja mahdollisesti ravia. Tällä retkellä emme laukkaa. Sopii hyvin kokemattomille ja aroille ratsastajille.

Hinta 37 € / hlö

Issikkaretki

parillisina päivinä klo 14-15:30

(ns. kesäaikaan 1.3.-31.10. päivittäin klo 15:30-17)

Puolentoista tunnin mittainen, keskitasoinen retki, joka sopii niin kokeneille ratsastajille kuin myös reippaille aloittelijoille. Kaikkia askellajeja kokeillaan ja vauhtipätkät ovat hieman pidempiä kuin Tölttiretkellä. Laukat mennään pääasiassa ylämäkiin.

Hinta 53 € / hlö

Lasten minisafariLapsille suosittelemme

Minisafarit päivittäin klo 12 ja 15:30

(ns. kesäaikaan 1.3.-31.10. päivittäin klo 12 ja 15)

20 minuutin mittainen talutusratsastusretki lähimaastoon. Minisafari voi olla myös koko perheen yhteinen retki, jolloin perheen pienimmät ratsastavat taluttajien avustamina ja aikuiset ratsastavat mukana. Aikuiset voivat myös kävellä vierellä ja/tai toimia taluttajina. Varaa aika etukäteen!

Hinta 20 € / hlö

Talutusratsastus viikonloppuisin klo 13-14

Tallin kentällä järjestettävä ratsastushetki perheen pienimmille. Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13-14 ilman ajanvarausta, muina aikoina sopimuksen mukaan.

Hinta 3 € / kierros

Meiltä saat myös mieliinpainuvat unelmasynttärit lapsille. Pyydä tarjousta, niin järjestetään ihanat juhlat sankarille!

sarjaliput

Myymme 10:n tunnin SARJAKORTTEJA vaelluksille á 320€. Sarjakortti on henkilökohtainen ja voimassa 6kk ensimmäisestä käyttökerrasta.

Meiltä voit ostaa myös LAHJAKORTTEJA haluamallesi summalle / retkelle, voimassa 6kk ostopäivästä.

Tule hakemaan paikan päältä tai tilaa sähköpostiin!